Kjøkkenoppussing tips Kvik

Lurer du på hvor du skal starte når du skal pusse opp kjøkken? Her får du kjøkkenekspertens beste råd, fra måling og inspirasjon til hvilke fallgruver du bør unngå.
Det er lett å gå seg vill i jungelen av muligheter når du skal pusse opp kjøkken, og noen ganger trengs en dytt i riktig retning. Det vet Mehran Marandi alt om. Han er selger hos Kvik Kjøkken på Slependen, og brenner for å møte kundenes behov. Med ti års erfaring i bransjen og utallige tegnede kjøkken under beltet, har han god kontroll på fallgruvene du kan møte på når du skal planlegge oppussing. Ifølge Mehran starter en vellykket prosess med å ta gode, eksakte mål. – Mål det som måles kan. Bredden, lengden og høyden på kjøkkenet er viktig, men også hvor ventilasjon og avløp er. Det skaper nemlig noen begrensninger. Har du med dette til Kvik Slependen, kan vi raskt og enkelt hjelpe deg videre, enten det er snakk om å tegne kjøkkenet eller velge materialer.

Vær din egen inspirasjonskilde

Noe Mehran er opptatt av, er at du henter inspirasjon fra riktig sted – og at inspirasjonskilden finnes nærmere enn du kanskje tror. – Kundene kommer ofte med inspirasjonsbilder fra amerikanske kjøkken som de har funnet på nettet. De ser veldig bra ut, men er ofte upraktiske og de er ikke tilpasset norske løsninger. Den berømte kjøkkenkverna som mange amerikanere sverger til, er et eksempel på det. Her i Norge er det straffbart å installere den, forteller han I tillegg kan du lett blir litt lurt av de glanspolerte bildene som mangler skuffer, skap og praktisk lagringsplass. Det gjør kjøkkenet vanskelig å bruke i hverdagen. Derfor har Mehran klar oppfordring om hvor du bør hente inspirasjon. – Gå innom en kjøkkenbutikk! Bilder og kataloger er bra, men det er noe helt annet å oppleve kjøkkenet fysisk. Da ser du raskt hvordan lyset treffer flatene, hvilken matthet frontene har og hvilke kombinasjoner som både ser bra ut og fungerer godt.

Sett dine behov først

Mehran er like opptatt av at kjøkkenet skal se bra ut som kundene sine, men understreker at kjøkkenet skal tilfredsstille behovene dine. – Det er ikke alltid så lett å kjenne egne behov, i hvert fall ikke første gang du pusser opp. Spør deg selv hva du trenger i det daglige. Det er stor forskjell på kjøkken som skal fungere for en småbarnsfamilie eller i en seniorbolig. Tenk på hvilken funksjon kjøkkenet skal ha. Skal du ha stue og kjøkken i ett? Bør du rive en vegg eller bygge en kjøkkenøy? Med hjelp fra De Lilla og Kvik Kjøkken Slependen kan du avdekke hvilke behov du faktisk har i det daglige. – Vår viktigste oppgave er å hjelpe kunden med å designe et kjøkken som fungerer for akkurat dem. Vi hjelper med alt fra stil og budsjett, til smarte løsninger og materialvalg, forteller Mehran.

Enkelt å velge miljøvennlig

Kvik gjør det enkelt for deg å ta miljøvennlige valg. Bærekraftige materialer har blitt den nye standarden i bransjen, og Kvik leverer blant annet dører laget på panteflasker og folie som gjør at kjøkkenet holder i mange år. – Vi leverer design som ikke blir utdatert om noen år. I tillegg er det fleksible standardstørrelser på kjøkken vi leverer. Det betyr at du kan komme tilbake om 20 år og kun kjøpe nye fronter uten å måtte bytte ut hele kjøkkenet. Da slipper vi mye unødvendig kasting av fullt fungerende skap, sier Mehran. Kvik er allerede blant de beste i klassen når det kommer til klimagassutslipp, men fortsetter å jobbe aktivt med problematikken. –  Bærekraftige løsninger trenger ikke gå på bekostning av verken kvalitet eller design, avslutter han.

Våre tjenester